друкувати


На Івано-Франківщині затверджено план заходів із підготовки та відзначення 14-ї річниці Конституції України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-21 11:05:01

Урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України пройдуть в населених пунктах Івано-Франківщини за участю представників органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості.

Відповідне розпорядження №342 підписав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

З цією метою управлінням культури (В.Федорак), у справах сім’ї та молоді (Р.Заремба), головним управлінням освіти і науки (З.Болюк), правової роботи та внутрішньої політики (Б.Федьків) облдержадміністрації доручено організувати в закладах культури й освіти, місцях відпочинку дітей і молоді культурно-мистецькі та історико-просвітницькі заходи з висвітлення розвитку вітчизняного конституційного процесу, життя і діяльності відомих діячів права.

Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця – головне управління правової роботи та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Контроль за виконанням розпорядження - на заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького.

План заходів із підготовки та відзначення в області 14-ї річниці Конституції України:

1. Провести в населених пунктах області урочистості з нагоди Дня Конституції України за участю представників органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадсько-політичних об’єднань, народних депутатів України, діячів науки і культури, молодіжних організацій, громадськості. Червень 2010 року. Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення.

2. Організувати і провести в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім.І.Франка урочисте засідання та святковий концерт з нагоди 14-ї річниці Конституції України за участю представників влади, громадсько-політичних об’єднань, ветеранських і молодіжних організацій. 25 червня 2010 року. Апарат облдержадміністрації, управління культури, головне управління правової роботи та внутрішньої політики облдержадміністрації.

3. Організувати в Івано-Франківському краєзнавчому музеї, музеях історичного та краєзнавчого профілю виставки, які ілюструють процес ухвалення Конституції України. Червень-липень 2010 року. Управління культури облдержадміністрації.

4. Провести в Івано-Франківську та райцентрах області показові фізкультурно-масові спортивні заходи, присвячені Дню Конституції України. Червень 2010 року. Управління спорту облдержадміністрації.

5. Провести в установах культури, позашкільних та дитячих оздоровчих закладах області тематичні заходи й книжково-ілюстративні виставки. Червень-липень 2010 р. Управління спорту, культури, у справах сім’ї та молоді, головне управління освіти і науки облдержадміністрації.

6. Організовувати в бібліотеках області зустрічі з державними діячами, видатними особистостями краю для висвітлення історії українського законотворення та розвитку конституційного процесу. Червень-серпень 2010 року. Управління культури облдержадміністрації.

7. Провести чемпіонат області з настільного тенісу, присвячений Дню Конституції України. 25-27 червня 2010 року. Управління спорту облдержадміністрації.

8. Провести засідання "круглого" столу "Молодь і державотворчі процеси" за участю представників молодіжних громадських організацій, студентів та молодих науковців. 24 червня 2010 року. Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.

9. Організувати виставку архівних документів, які ілюструють процес становлення, розвитку українського конституціоналізму та ухвалення Основного Закону держави. Червень 2010 року. Державний архів області.

10. Провести виїзні одноденні семінари "Актуальні проблеми реформування державного управління та розвитку місцевого самоврядування" в Тлумацькому, Калуському та Рогатинському районах області. Червень 2010 року. Обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

11. Забезпечити випуск тематичних телерадіопередач, публікацію матеріалів у пресі з історії та розвитку української державності, ухвалення Конституції України, втілення її в життя. Червень-липень 2010 року. Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА