друкувати


21 червня в Україну має приїхати місія МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-21 10:45:05

У понеділок, 21 червня, в Україну має приїхати місія МВФ на чолі із заступником директора європейського департаменту фонду Полом Томпсоном.

Під час зустрічі місії з владою України йтиметься про економічні заходи, які дозволять стабільно знижувати обсяг боргу України перед МВФ, а також про структурні реформи у фінансовому та енергетичному секторах.

Раніше віце-прем'єр міністр України Сергій Тігіпко заявив, що місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) буде працювати в Україні тиждень. Урядовець зазначив, що основною темою переговорів буде планування дефіциту держбюджету України.

"Маючи дефіцит бюджету, який ми показували, максимум 9,2% в 2009 році, ми повинні прийти в цьому році до 6% дефіциту бюджету, а на наступний рік 3-4% - максимум. Це і є основна тема переговорів з МВФ", - повідомив віце-прем'єр.

Як відомо, уряд України веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд доларів на 2,5 роки. Проте процес переговорів затягується. Минулого тижня Київ відвідала місія МВФ на чолі з Атанасіосом Арванітісом.

Представники МВФ висловили занепокоєння з приводу швидкого зростання зовнішнього боргу України, і висловилися за вжиття негайних заходів щодо його скорочення.

Водночас, президент Віктор Янукович очікує, що МВФ ухвалить рішення щодо надання кредиту Україні вже до кінця червня.

Джерело: ТСН.ua