друкувати


19 червня в Івано-Франківську відзначатимуть Всесвітній Олімпійський день бігу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-18 03:30:21

У суботу, 19 червня, в місті Івано-Франківську проходитимуть масові спортивні старти, присвячені Всесвітньому Олімпійському дню бігу. Почесними учасниками цього престижного забігу на різні дистанції будуть олімпійці Прикарпаття у білих футболках з олімпійською символікою і переліком Олімпіад, в яких вони брали участь.

На прес-конференції з цього приводу начальник управління спорту обласної державної адміністрації, учасник трьох Олімпійських ігор - у Атланті 1996 року, Сіднеї 2000-го і Афінах 2004-го років Роман Вірастюк зазначив: «Ініціатива щорічного масового проведення Дня Олімпійського бігу належить Національному Олімпійському Комітету України, який гарантує оригінальні подарунки учасникам, медалі і цінні призи-переможцям і гарний настрій вболівальникам».

За словами керівника Івано-Франківського регіонального відділення НОК України, заслуженого тренера України Мирослава Карабіна, «Основна мета Олімпійського забігу – залучення до спорту представників усіх верств населення задля популяризації здорового способу життя».

Змагання бігунів проводитимуться на дистанціях: 30-50 м-дошкільнята (дівчатка і хлопчики); 500м –школярі 7-14 років; 1000м – юнаки; 500м школярі 15-17 років;1000 м-студентська молодь, спортивні аматори та ветерани спорту і люди з обмеженими фізичними можливостями (на візках).

Як запевнив місцевих журналістів голова комітету фізичної культури і спорту Івано-Франківського міськвиконкому Віталій Матешко, організатори очікують 500-600- учасників цьогорічного 16-го Олімпійського забігу.

Відкриття спортивного свята об 11.00; забіг прикарпатських олімпійців – о 11.30.

Довідка: Окрім цінних подарунків - спортивних костюмів, кепок, футболок, НОК України передав регіональному відділенню спортивні підручники на суму 52 тис. грн. для кожного із районів Прикарпаття.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА