друкувати


В Коломийській ОДПІ відбулася зустріч з керівниками підприємств

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-17 12:50:04

На зустріч запросили керівників тих підприємств, які задекларували рівень податкової віддачі як нижче середньообласного показника по галузі так і нижче середнього по підприємствах Коломийщини.

На початку зустрічі начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька відмітила, що економічна стабільність і розвиток нашого регіону залежить від рівня податкових надходжень, тому наблизитися до значення податкового навантаження мінімум в 1 відсоток є завданням для кожного підприємства, яке здійснює свою діяльність на території Коломийщини і бюджет держави доотримає значні кошти, якщо підприємства будуть у повному обсязі сплачувати свої податкові зобов’язання.

Проінформували присутніх про хід операції «Бюджет» в рамках якої в Україні відпрацьовуються платники високого ризику. На рівні ДПА України по м.Коломия та Коломийському району для відпрацювання передано 33 СГД, з яких 29 юридичних осіб виведено з категорії ризикових.

Інспекцією приділяється також увага суб‘єктам господарювання, які виплачують заробітну плату нижче встановленого законодавством рівня, здійснюється контроль за недопущенням виплати заробітної плати без сплати податку з доходів фізичних осіб та виплати її в «конвертах». Працівниками проведено 17 перевірок підприємств та фізичних осіб–суб’єктів підприємницької діяльності щодо дотримання законодавства при виплаті заробітної плати. За результатами перевірок донараховано 31,3 тисяч гривень податку. Матеріали двох перевірок передано до відділу податкової міліції та порушено одну кримінальну справу. Загалом виявлено 100 неоформлених найманих працівників. Залучено до оподаткування 68 громадян.

В ході зустрічі т.в.о. заступника голови Коломийської РДА Ольга Герелюк зазначила, що сьогодні всі підприємства працюють в складних економічних умовах, унаслідок чого зменшуються обсяги виробництва, у підприємств не вистачає коштів, щоб сплачувати проценти за кредитами. Однак, головне завдання підприємств - не забувати про свої податкові зобов’язання та своєчасно їх сплачувати.

Підсумком зустрічі стало визначення шляхів збільшення надходжень, виявлення факторів, які негативно впливають на рівень податкового навантаження з метою мінімізації їх впливу на нарахування та сплату платежів до бюджету.

Джерело: Коломийськa ОДПІ