друкувати


Івано-Франківські студенти знають, як вийти з демократії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-15 03:00:00

Протест-моб «Вихід з демократії Пароль: 2450». Таку назву отримала акція протесту представників ГО «Демократичний альянс», споріднених з нею громадських структур та студентства обласного центру Прикарпаття проти ухвалення законопроекту № 2450 «Про мирні зібрання», що відбулася сьогодні перед адмінприміщенням Івано-Франківської облдержадміністрації.


Учасники акції тримали плакати, на яких було написано число 2450 з одного боку та слова «Свободі зібрань» - з іншого. Спочатку, тримаючи плакати словами до гори, вони виклали слово «ТАК», а потім, перевернувши їх іншим боком, - слово «НІ».

«Сьогодні ми протестуємо проти ухвалення законопроекту «Про мирні зібрання», - розповідає координатор акції Тарас Случик, - оскільки, на нашу думку, він порушує наше право збиратися мирно. Ми хочемо, щоб законопроект спочатку пройшов експертизу у Венеціанській комісії щодо відповідності європейським традиціям. Головна проблема зараз в тому, що діюча влада не сповідує демократичні цінності і традиції і в такий цинічний спосіб обмежує права і свободи громадян».

Зі слів Т.Случика, акція носить всеукраїнський характер. Цього ж дня, о 10.00 годині активісти молодіжних структур пікетували приміщення погоджувальної комісії Верховної Ради України, де власне серед інших обговорювалось і питання розгляду вказаного законопроекту.

Автор: Сергій БІЛИЙ