друкувати


Купальний сезон на Прикарпатті розпочався - кількість потонулих зростає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-14 04:55:49

Купальний сезон на Прикарпатті розпочався не так давно, а кількість потонулих у нашій області, на жаль, зростає. За травень та першу декаду червня на Івано-Франківщині втопилося 13 осіб, серед них – одна дитина.

Останній трагічний випадок мав місце нещодавно поблизу села Залуква Галицького району. У Лімниці з власної необережності потонув 20-літній юнак, мешканець міста Долини. Як з’ясувалося, того дня юнак гостював у бабусі, а на річку пішов освіжитися, адже спека була таки нестерпною. З року в рік причини нещасть на воді залишаються практично незмінними: дорослі найчастіше гинуть з власної необачності або ж перебуваючи у воді в нетверезому стані, а з дітьми лихо трапляється, як правило, тоді, коли вони вирушають на водойми без нагляду батьків або старших товаришів.

 А між тим, запевняють рятувальники, щоб уникнути непоправного, іноді достатньо просто дотримуватись елементарних правил поводження поблизу водойм. Крім того, ніколи не пірнайте в незнайомому місці, не плавайте наодинці, особливо, якщо не впевнені у своїх силах, уникайте води зі швидкою течією, не входьте, не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці, не запливайте далеко, особливо за буї, не наближайтеся до човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.

Пам’ятайте: відпочинок біля води – це благо, користуватися яким потрібно розумно і обережно. Вода безжалісна і при легковажному ставленні до власної безпеки може запросто відібрати найдорожче — життя.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області