друкувати


Близько 8-ми тисяч івано-франківських дітей досі ходять до школи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-10 04:15:26

Близько 8-ми тисяч івано-франківських дітей досі ходять до школи. Щоправда не на уроки, а просто відпочивати. У всіх навчальних закладах міста працюють пришкільні табори.

ЗОШ №10 нині має назву табір "Сонечко". Тут шкільні класи перетворилися у різноманітні гуртки та спортивні секції. А вчителі залюбки виконують ролі виховників. Саме така невимушена атмосфера, кажуть освітяни, неабияк зближує учнів з вчителями. У пришкільних таборах міста для дітей організоване вітамінізоване харчування. Для цього з міського бюджету на одну дитину 1-4 класів виділяється - 2 грн 50 копійок.

Ще 3,50 доплачують батьки. Дітям пільгових категорій обіди безкоштовні. Після смачного обіду хлопці та дівчата поспішають на шкільне подвір"я. Тут на них чекають різноманітні забави та естафети. Пришкільні табори діятимуть до кінця червня. А от на липень та серпень освітяни організовують відпочинок за місцем проживання. Цьогоріч у різних мікрорайонах міста для дітей та юнацтва працюватиме 14 клубів. Івано-Франківських дітей коштує міському бюджету 380 тисяч гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»