друкувати


М.Азаров вимагає від керівників підприємств до кінця 2010 року повністю погасити борги по зарплаті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-09 04:05:47

Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає від керівників підприємств комунальної і державної власності до кінця 2010 року забезпечити повне погашення боргів по заробітній платі перед працівниками.

"Ми поставили завдання - до кінця року усі борги перед працівниками комунальних і державних підприємств мають бути погашені", - сказав Азаров 9 червня в Києві, відкриваючи засідання уряду.

Прем'єр підкреслив, що керівники, які не впораються з цим завданням, повинні залишити займані посади. Також Азаров назвав погашення зарплатових боргів абсолютно реальним завданням.

"Жоден чиновник не спатиме спокійно, поки в державі не платяться зарплати", - підкреслив при цьому прем'єр.

Між тим, він заявив, що Кабмін в повному обсязі профінансує виплату відпускних працівникам освіти. "У червні ми повністю профінансуємо відпускні працівникам освіти, причому вже з урахуванням підвищених посадових окладів. На це передбачено 3,5 млрд грн", - сказав він.

Напередодні глава Кабміну констатував ріст заборгованості по виплаті заробітних плат у державній і комунальній сферах і заявив, що уряд врегулює це питання відповідно до програми реформ президента.

Джерело: ТСН.ua