друкувати


17 польських дітей-туристів потрапили до Івано-Франківської інфекційної лікарні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-09 10:48:13

За повідомленням Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції, 7-го червня до обласної інфекційної лікарні м.Івано-Франківська потрапили 17 польських туристів, серед них – 5 дітей до 15 років, котрі із групою своїх співвітчизників з 5-го червня відпочивали у садибі готельного типу «Синевір» у селі Черганівка на Косівщині, а в неділю 6-го червня побували на екскурсії в Кам’янець-Подільському.

Як вдалось з’ясувати, повертаючись назад у садибу, люди харчувалися в піцерії та споживали черешні, придбані на придорожній смузі. А вже наступного ранку стан здоров'я семи туристів погіршився, а після огляду медпрацівниками Косівської центральної районної лікарні загалом з усієї групи було виявлено сімнадцять осіб, які потребували медичної допомоги. Симптоми захворювання у всіх були однакові: підвищена температура, блювота та пронос. Що призвело до погіршення стану здоров’я польських гостей, наразі невідомо. Як констатують медики, хворі госпіталізовані із попереднім діагнозом «гострий гастроентерит».

Як повідомляють санепідеміологи, у вогнищі проведено комплекс протиепідемічних заходів: здійснено епідобстеження осередку, обстежено хворих та тих, хто перебував у контакті, зібраний епіданамнез у захворілих, проведено відбір проб харчових продуктів, води, змивів на патогенну флору, проведено вологу заключну дезінфекцію.

8-го червня стан хворих суттєво покращився і пацієнти в задовільному стані були виписані із медичного закладу. Як зазначають медики, причина погіршення стану здоров’я польських туристів наразі не відома, оскільки результати взятих у пацієнтів аналізів будуть відомі лише через декілька днів.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області