друкувати


Рівень води у Віслі швидко підвищився майже на 7,5 метрів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-09 10:15:57

Столиця Польщі під загрозою затоплення. З берегів вийшла річка Вісла, захисні дамби у Варшаві прориває одну за одною.

Рівень води у Віслі швидко підвищився майже на 7,5 метрів, і подальше прогнозоване підвищення може стати критичним. Почав протікати Завадовський Вал: витік води намагаються екстрено зупинити мішками з піском. На допомогу поліцейським і рятувальникам прибули не тільки військові, але й ув'язнені, які працюють під суворою охороною.

Через загрозу затоплення опівночі був повністю закритий для руху транспорту Медзешиньскій Вал - одна з головних транспортних артерій польської столиці. Через повінь у Варшаві призупинено навчання у школах. Влада зараз вирішує питання про евакуацію населення.

Зливи в центральній Польщі йдуть вже кілька тижнів. Затоплено десятки міст, зокрема і в околицях Варшави. У списку загиблих більше 20-ти людей. Тисячі мешканців республіки були змушені залишити свої будинки. Збиток від стихії оцінюється в сотні мільйонів доларів.

Уряд Польщі оголосив про створення програми допомоги постраждалим від повені. Зокрема, компаніям пропонуються безвідсоткові позики для відновлення справ. Оголошено про початок відновлювальних робіт по всій країні, що має на меті також створення нових робочих місць.

Джерело: ТСН.ua