друкувати


Коломийщина відома своїми піснями здавна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-08 05:05:23

Пісня – джерело життя і повсякденних турбот трудівників. Через пісню український народ висловлює свої настрої і почуття, радість і смуток.

Коломийщина відома своїми піснями здавна. Зачаровують серце і слух відомі українські, народні та естрадні пісні, особливо коломийки у виконанні талантів.

06 червня 2010 року у парку м. Коломиї імені Трильовського відбулося свято української пісні, організоване відділами культури і туризму Коломийської міської ради та культури і туризму Коломийської районної державної адміністрації.

Тужливий голос трембіт сповістив про початок дійства, яке гордо представив народний аматорський ансамбль пісні і танцю БК селища Отинія. Учасники ансамблю так запалили танком усіх, що парк жваво наповнився людьми. Недільна погожа днина як на замовлення: застигла цікавість на дитячих обличчях в очікуванні дива. І недаремно, адже попереду – 108 концертних номерів. У кожному з них – чарівні пісні, унікальні танці, в яких закладено душу і серце.

На сцені – представники Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич і міський голова Юрій Овчаренко. До запрошених линуть щирі слова від влади. "Сьогоднішнє свято, - звернувся до присутніх Михайло Негрич, - втілення краси і радості, добра і щирості. Пісня, народжена в пережитках українського народу, завжди символізувала втілення життєвої втіхи та енергії, а таланти відомі не лише в Україні, а й далеко за межами, приносять світову славу".

Дарували радість і захоплення виступи жіночого вокального ансамблю НД с.Воскресинці, аматорського фольклорного колективу БК с.Замулинці, чоловічого квартету "Чумацький шлях" та багато інших, а окрасою свята стали народний аматорський ансамбль пісні і танцю БК с.Отинія, муніципальний оркестр народних інструментів "Гуцулія" відділу культури і туризму Коломийської райдержадміністрації та троїсті музики "Серпанок" клубу с. Молодятин. Звучали також гуморески й дитячі пісні.

У парку було організовано виїзну торгівлю, діяла виставка-продаж майстрів з різьби по дереву, виробів з бісеру та народних промислів. Кожен мав нагоду помилуватися виробами, чи придбати. Дорослі спілкувалися, знімкувалися, діти ласували морозивом, бавилися в ігри.

Свято духовного відпочинку вдалося і тривало до вечора.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА