друкувати


Церемонія прийняття військової присяги пройшла у військових частинах Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-08 12:30:39

Церемонія прийняття військової присяги пройшла днями у військових частинах Військово-повітряних сил, що базуються в обласному центрі Прикарпаття.

Повноправними захисниками Вітчизни цього разу стали сорок новобранців. Досі, зі слів заступника командира Івано-Франківської авіабази Юрій Мухін, хлопці протягом місяця опановували ази військової науки в ході так званого курсу молодого, де їм створили майже «тепличні» умови: виділили кращу казарму, зменшені фізичні навантаження, дещо змінено розпорядок дня. Все це мало на меті забезпечити введення в стрій майбутніх воїнів і за цим процесом пильно слідкували психологи. Після присяги новобранців чекають розподіл по підрозділах і кілька місяців суворих військових буднів.

Як повідомив співробітник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони Тарас Грень, комплектування нового поповнення івано-франківських частин здійснювалось хлопцями з Івано-Франківська, Запоріжжя та Житомира. З кожним роком набір строковиків до частини зменшується і в планах командування – поступовий перехід на контрактну основу комплектування.

Автор: Сергій БІЛИЙ, за повідомленням Західного медіа-центру МО України