друкувати


Стартувала конференція з питань підготовки до навчань «Рапід Трайдент – 2010»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 12:45:21

Сьогодні, 7 липня у Львові розпочалась конференція з синхронізації ввідних до сценарію спільного україно-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Рапід Трайдент – 2010» та заключна конференція з його планування.

Для участі у цьому заході до Львова прибули 62 військовослужбовці іноземних армій США, Великої Британії, Німеччини, Словаччини, Молдови та Азербайджану. Загальне керівництво іноземними учасниками здійснює представник командування Збройних сил США в Європі пан Кевін Волк. Найбільшу частину іноземної делегації – американську, очолює представник Національної гвардії штату Каліфорнія бригадний генерал Шарлота Міллер.

Робочу групу з 25 українських офіцерів, які беруть участь у плануванні, очолює перший заступник командира 8 армійського корпусу генерал-майор В’ячеслав Назаркін.

Метою цього заходу є остаточне затвердження сценарію майбутніх маневрів. Також учасники конференції мають доопрацювати проект Технічної угоди між Міністерствами оборони України та Сполучених Штатів Америки про надання підтримки країною, що приймає, проведення командно-штабної та тактичної фази запланованих навчань.

У планах проведення конференції – затвердження бойового та чисельного складу учасників навчань, остаточне вирішення питань фінансової підтримки української сторони, доопрацювання плану-графіку прибуття та відбуття учасників навчання, узагальнення бази даних для організації імітаційного моделювання дій військ в ході навчань, розподіл обов’язків щодо всебічного забезпечення запланованого заходу.

За час проведення заходу, українські військовослужбовці разом з іноземними колегами мають виїхати до Міжнародного центру миротворчості та безпеки, аби на місці вивчити стан підготовленості району проведення навчань. У планах також відвідання військово-медичного клінічного центру Західного регіону та інших медичних установ міста Львова.

Завершиться конференція у п’ятницю 11 червня підписанням плануючих документів.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)