друкувати


Спостерігачі мережі ОПОРА здійснюватимуть моніторинг ЗНО з іноземних мов

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 12:15:07

Сьогодні, 7 червня, спостерігачі громадянської мережі ОПОРА здійснюватимуть моніторинг зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов. За даними Українського центру оцінювання якості освіти, всього для здачі тесту зареєструвалося 104 096 абітурієнтів.

Вони складатимуть англійську, іспанську, німецьку та французьку мови. Англійська мова є найбільш популярною, за нею слідує німецька та французька. Найменше учасників прийдуть на тест з іспанської. Час виділений для відповідей - 120 хвилин.

Завдання, які цього року виконають учасники, складаються з запитань з вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності, визначення правильності/неправильності твердження та заповнення пропусків. Також учасники повинні будуть написати короткий текст іноземною мовою.

Мова Кількість учасників
Англійська 98 669
Німецька 3830
Французька 1342
Іспанська 255
Всього 104 096

Спостерігачі від ГМ ОПОРА здійснюватимуть спостереження за тестом з англійської мови у 17 регіонах та покриють 40% пунктів здачі ЗНО в Україні. На кожному з них працюватиме по двоє представників організації.

Завдання активістів - дати оцінку якості роботи відповідальних за пункт тестування, інструкторів, чергових та загалом організацію ЗНО. Вся інформація від громадських спостерігачів стікатиметься до центрального офісу за допомогою смс-повідомлень.

Контактна особа: Ольга Айвазовська, голова Правління Громадянської мережі ОПОРА - 063-617-97-50

Довідково: Спостереження ведеться в рамках національної кампанії спостереження за ЗНО до якої залучені ГМ ОПОРА та Комітет виборців України, за сприяння Міжнародного фонду "Відродження" та Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI Legacy Alliance).

Автор: Іван МАРУНЯК, голова КМО ВГО Громадянська мережа ОПОРА