друкувати


3% тестованих не змогли пройти ЗНО, тому що запізнилися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 03:45:52

Представник громадської організації "Опора" Ольга Айвазовська стверджує, що приблизно 3% тестованих (13 тис. осіб) не змогли пройти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), тому що запізнилися.

"Відстань до центрів тестування не перевищувала 70 км, але два минулі роки випуски в школах були в кінці червня, тому діти ще вважалися учнями, і їх на тести доставляли централізовано автобусами. Тепер вони вже випускники, тому що отримали атестати, і добиралися самостійно. Наші спостерігачі зафіксували багато випадків, коли діти спізнювалися через проблеми з транспортом на 3-5 хвилин і їх не допускали до здачі. Це означає, що абітурієнт втрачає рік, тому що український потрібен під час вступу до всіх ВНЗ", - сказала Ольга Айвазовська.

Директор київського центру тестування Світлана Сакаєва роз'яснила, що додаткове тестування з української мови пройде по всій країні в кінці червня, але, щоб на нього записали, потрібно в заяві вказати поважну причину, з якої абітурієнт не потрапив на тест 2 червня: хвороба, участь у держолімпіаді, спорттурнірі. Тих, хто не зміг здати тест через запізнення поїзда або автобуса, теж можуть допустити до здачі, якщо вони пред'являть довідку із залізничного вокзалу або автовокзалу про затримання прибуття транспорту.

Нагадаємо, на перше тестування для вступу до ВНЗ (українська мова і література), яке відбулося 2 червня, не з'явився кожен восьмий з випускників, що записалися.

Джерело: Освітній портал