друкувати


70 представників різних регіонів України встановили на Говерлі прапор Євросоюзу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 11:30:17

Майже 70 представників різних регіонів України піднялися в суботу на Говерлу і встановили там прапор Євросоюзу.

Як повідомила Gazeta.ua прес-секретар Івано-Франківської ОДА Тамара Лейбюк, дводенний прес-тур проекту "ВелоКраїна" проходив у день професійного свята журналістів. Фінансова підтримка - Європейського Союзу в рамках програми сусідства Румунія-Україна.

"Встановлення прапору ЄС на найвищій вершині українських Карпат є свідченням євроінтеграційних прагнень молоді і водночас своєрідною подякою за допомогу у створенні в Карпатах інфраструктури для активного туризму – велосипедного", - сказав координатор проекту Володимир Закалюжний.

Учасники велотуру в суботу ознайомилися з туристичною структурою Яремчі і Ворохти, відвідали екотуристичний візит-центр Карпатського національного природного парку, створений у рамках проекту "ВелоКраїна".

У неділю вирушили у велосипедні екскурсії за розробленими заздалегідь веломаршрутами. Загалом їх 45.

Прапор велосипедисти довезли до турбази "Заросляк", що біля підніжжя Говерли. Далі знамено доставили й встановили піші туристи.

Проект "ВелоКраїна" здійснює громадська організація Яремча "Центр соціальних та ділових ініціатив". Він об'єднує три сусідні області – Івано-Франківську, Закарпатську і Чернівецьку.

"Основна мета проекту – створення інфраструктури для рекреаційних велосипедних поїздок у горах та популяризація цього способу відпочинку серед українських та іноземних туристів", - зауважив Закалюжний.

Джерело: Gazeta.ua