друкувати


Для ремонту доріг області влада Прикарпаття має намір позичити у населення млрд грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-07 02:30:46

Ситуація з ремонтом доріг в Івано-Франківській області залишається складною. За підрахунками експертів, для цілковитого відновлення дорожнього полотна в краї сьогодні необхідно близько мільярда гривень. Таких коштів на область ніхто виділяти не буде. Скажімо, в цьогорічному бюджеті Прикарпаття на ці потреби закладено всього 20 мільйонів гривень, що є дуже мізерною цифрою.

Вихід з ситуації, що склалася, обласна влада вбачає у позичанні необхідних коштів у населення. «Я проведу консультації з депутатами обласної ради, - розповів «Експресу» голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, - і запропоную їм випустити внутрішню обласну облігацію на один мільярд гривень, кошти від якої буде витрачено на потреби ремонту доріг».

Наразі ж головам сільрад пропонується подбати про збереження існуючого дорожнього полотна шляхом викопування придорожніх ровів, які б не дозволяли дощовим водам застоюватись на дорогах. «В селі Рашків Городенківського району, - зазначає пан Вишиванюк, - дороги кращі, ніж в Києві чи будь-де, тому що там рови не тільки викопані, а ще й зацементовані. Ми будемо допомагати ремонтувати дороги лише тим селам, де є рови».

Автор: Сергій БІЛИЙ