друкувати


Школярі підкорили український «Еверест»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-04 04:15:27

Уже традиційно в травні учні Торговицької школи вирушають в одноденні туристичні поїздки в Карпати. І цього року 21 учень з керівником групи вчителем фізики Володимиром Курчієм виїхали підкоряти найвищу вершину українських Карпат — гору Говерлу.

Хоча протягом тижня безперервно падав дощ, погода в цей день була сонячною. Учні 5-11 класів виїхали автобусом Отинійської школи на туристичну базу «Заросляк», помолившись біля каплички Преображення Господнього, почали сходження на Говерлу. Спочатку йшли однією командою, але при виході з лісу поділились на дві групи. До першої групи приєднались п’ятикласники Христина Юркевич і Ігор Сливоцький, які підкорили вершину в числі перших, а першим здолав вершину Михайло Галиця, який цього року посів друге місце в районі з тракторної справи. Трохи пізніше зробили сходження на гору і друга група. Враховуючи складність маршруту і юний вік, шестеро учнів подолали лише половину шляху.

У поїздці брали участь і п’ятеро випускників нашої школи, серед них — трійка «незмінних туристів» брати Володимир і Михайло Баюрчаки та їхній друг Михайло Тимчишин, які завжди готові допомогти в скрутну хвилину. На вершині лежав сніг, хоча на календарі — 23 травня. Пообідавши після двогодинного сходження і зробивши декілька знімків біля пам’ятного знака «Рідній землі України», група успішно повернулась до турбази. Дорогою додому учні зупинились у Ворохті, де сфотографувались біля трампліна, покатались на підйомниках. А невдовзі вирушили в Яремче, де відвідали гуцульський базар, придбали сувеніри, полюбувалися стрімкими потоками річки Прут і водоспадом.

У цій поїздці брало участь вісім п’ятикласників зі своїм класним керівником В. Курчієм, який до цього дня вже вшосте побував на найвищій вершині українських Карпат, бо вважає що «на Говерлі — ближче до неба».

Автор: Наталія ХІМЕЙЧУК, Катерина ЮРКЕВИЧ, батьки п’ятикласників

Джерело: Газета «Вільний Голос»