друкувати


У Парижі відкривається виставка традиційної гуцульської культури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-03 09:00:40

Сьогодні в культурному центрі посольства України в Парижі відкриваються дві виставки Коломийського національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського: мистецтво традиційної гуцульської культури та твори сучасного мистецтва про франко-українську дружбу (фото, акварелі, живопис, скульптура).

Будуть представлені, зокрема, роботи прикарпатських художників Мирослава Ясінського, Василя Андрушка, фотохудожника Яреми Проціва та 28 художників з нормандського міста Каен.

За словами директора Коломийського музею, заслуженого працівника культури України Ярослави Ткачук, це своєрідний підсумок десятиріччя культурної співпраці музею з французькими художниками мистецької асоціації DUNE, українською діаспорою у Нормандії та Посольством України у Французькій Республіці.

Президент асоціації DUNE Режіс Бодруг має українське коріння – батько його родом з Яблунова Косівського району. Завдяки співпраці організовувалися виставки в Києві, Парижі, Каені, Любліні, була видана книга «Українська діаспора у Франції».

Виставка в культурному центрі Посольства України в Парижі експонуватиметься до середини вересня.

Джерело: Радіо Свобода