друкувати


Залізничні квитки в Україні подешевшають

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-03 08:00:00

Південно-західна залізниця знизила розмір комісійних при оформленні і поверненні проїзних квитків.

Такий крок був здійснений у рамках розслідування Антимонопольного комітету України (АМКУ). На розгляді в Комітеті знаходяться аналогічні справи відносно інших залізниць, заявив глава АМКУ Олексій Костусев.

Комісійний збір при купівлі квитка був зменшений з 12 гривен до 10 гривен, при поверненні невикористаного квитка - з 15 гривен до 10 гривен. За даними антимонопольного відомства, нові тарифи вже введені в дію.

Південно-західна залізниця виконала рекомендації АМКУ в ході розгляду справи, переглянувши рентабельність цих послуг з 44% і 70% до 20% і 13% відповідно, говориться в повідомленні АМКУ.

На розгляді в Комітеті зараз знаходяться аналогічні справи відносно Донецькою, Львівською, Одеською, Південною і Придніпровською залізниць.

"Вимоги Антимонопольного комітету виконані, справа відносно Південно-західної залізниці закрита без застосування штрафу", - відмітив Костусев.

За його словами, зниження комісійного збору залізниці дозволить громадянам зекономити десятки мільйонів гривень.

"Такого підходу до справи ми чекаємо від усіх залізниць", - додав глава АМКУ.

У відомстві нагадують, що підвищення Південно-західною залізницею розміру комісійного збору відбулося з 20 січня поточного року.

Нагадаємо, 30 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" Миколу Снітка, який напередодні заявив про підвищення цін на квитки.

Джерело: ТСН.ua