друкувати


Земельники Івано-Франківщини «взули» державу на мільйон гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-03 02:45:58

Злочинну схему, яка дозволила незаконно перевести 217 тисяч гривень бюджетних коштів на рахунок приватної фірми, виявили днями співробітники Служби безпеки України в одному з районів Прикарпаття. Розробили її начальник та головний спеціаліст місцевого відділу Івано-Франківської філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».

Спритний тандем протягом 2008-2009 років вносили неправдиві дані в офіційні документи з питань земельних відносин. Як наслідок, загальні збитки для держави склали понад мільйон гривень. «Ці кошти, – розповідає «Експресу» керівник прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, – відповідно до постанови Кабінету Міністрів мали б бути використані на виконання земельно-кадастрових робіт та на відшкодування витрат, пов’язаних із веденням Державного земельного кадастру».

Наразі стосовно чиновників та їх спільниці – директорки приватної фірми, на розрахунковий рахунок якої переказувались кошти, прокуратурою області порушено кримінальну справу. Зі слів пані Римар, чиновників звинувачують у привласненні та заволодінні майном у особливо великих розмірах, а їх спільницю – у відмиванні коштів, нажитих злочинним шляхом.

Автор: Сергій БІЛИЙ