друкувати


В Карпатах заблукала 16-річна туристка з Хмельниччини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 04:10:46

1 червня близько 17-ої години рятувальники Ворохтянського гірського пошуково-рятувального пункту виїжджали на пошуки заблукалої 16-літньої туристки, жительки міста Волочиськ Хмельницької області.

Як з’ясувалося, того дня група мандрівників із Хмельниччини, незважаючи на складні метеорологічні умови, вирушила в подорож гірськими схилами Карпат. Через погану видимість 16-річна туристка заблукала. Її друзі одразу ж розпочали пошуки самостійно, але всі їхні зусилля були марними і тоді вони звернулися за допомогою до рятувальників. Вже близько 20-ої години юну туристку рятувальники знайшли в районі гори Мала Говерла біля водоспаду і доправили дівчину до тимчасового місця перебування.

На щастя, туристка обійшлася тільки легким переляком. До речі, з початку року працівниками гірських пошуково-рятувальних пунктів Івано-Франківщини здійснено більше двадцяти виїздів для надання допомоги людям, які потрапляли в різного роду нештатні ситуації  в гірській місцевості, ними врятовано життя більше трьох десятків туристів.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області