друкувати


Коломийщина: Свято духовного збагачення і душі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 03:20:47

Це було свято духовного збагачення та відпочинок для душі, а також для тих, хто завжди поруч з дітьми, піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

Чудова погода, щирі привітні усмішки учасників дійства, гостей з району передували величному святу, адже організоване саме для маленьких громадян України - милих, чарівних і неповторних дітей України.

Сцена Будинку культури села Верхній Вербіж Коломийського району по-домашньому налаштована до зустрічі з гостями. А їх чимало, передусім т.в.о керівника апарату райдержадміністрації Лідія Потятинник, начальники відділів культури і туризму Людмила Федор, молоді і спорту райдержадміністрації Василь Козоріз, начальник служби у справах дітей Марія Обушак, сільський голова Віктор Андрійчук. Саме завдяки цим керівникам створено свято, приурочене Міжнародному Дню захисту дітей "Мелодії дитинства". Місцевий священик отець Іван дарує напутнє Боже слово маленьким гостям. В залі – діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з навчальних закладів району. На адресу дітей та їхніх батьків линули теплі слова представника влади – т.в.о.керівника апарату райдержадміністрації Лідії Потятинник, яка у своєму привітанні зазначила, що завдання влади сьогодні - захистити дітей не тільки добрим словом, а й зігріти любов'ю і надати всебічну реальну допомогу.

До речі, у фойє милувала око виставка робіт учнів образотворчого мистецтва Нижньовербізької та Гвіздецької дитячих шкіл мистецтв: вироби з бісеру представила Людмила Захарук з с.П'ядики.

Учасників спортивних змагань нагородили грамотами, вручили подарунки. У концертній програмі взяли участь оркестр народних інструментів "Аркан", зразковий хореографічний колектив "Пролісок", дитячий драматичний колектив БК с.П'ядики, дитячий танцювальний колектив "Дзвіночок" та багато учасників, а після урочистої частини відбулися ігри та конкурси теж з врученням призів та святковий обід.

Всі учасники свята отримали подарунки від голови районної державної адміністрації Михайла Негрича.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА