друкувати


У населення з’явилась можливість оплати за електроенергію через Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-02 12:30:50

Нову унікальну послугу пропонує своїм побутовим споживачам (населенню Івано-Франківської області) ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Завдяки новітній інформаційно-платіжній системі з 1 червня 2010 року усі бажаючі можуть розрахуватися за спожиту електроенергію через корпоративний сайт компанії, що діє за адресою: www.oe.if.ua.

Перевагою такої послуги є швидкість, зручність та безкоштовність. Умовами розрахунку є підключення до мережі Інтернет та наявність платіжної картки будь-якого банку.

Таким чином у будь-який час, перебуваючи у будь-якій частині світу, абонент має можливість розрахуватися за електроенергію. Крім того, система передбачає подання довідкової інформації про здійснені платежі, контрольні показники приладу обліку електроенергії, динаміку споживання енергоносіїв.

Досить простою є і процедура реєстрації споживача в інформаційно-платіжній системі. Для входу в систему на головній сторінці корпоративного сайту є спеціальний банер. Щоб отримати доступ, споживач має вказати повністю своє прізвище, ім’я та по батькові, обрати РЕМ, в якому обслуговується, та зазначити свій особовий рахунок (ця інформація відображена в рахунках, які щомісячно отримує споживач). Крім того, при реєстрації потрібно зазначити адресу електронної скриньки, на яку буде відправлено особистий пароль споживача. На допомогу споживачу при вході в систему розміщено інструкцію користувача.

Послуга дистанційних розрахунків побутових споживачів ВАТ «Прикарпаттяобленерго» передбачає можливість оплати за електроенергію за допомогою карток будь-якого банку (VISA, MASTER CARD, MAESTRO). Для споживача послуга є повністю безкоштовною, комісійну винагороду сплачує ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Після інтернет-оплати з банку у РЕМ надходитиме електронний реєстр платежів. У розділі «Архів інтернет-оплат» є можливість друку або відправки на особисту електронну адресу квитанції про здійснену оплату.

«Наслідуючи кращі приклади європейських країн щодо роботи з клієнтами, ми вже сьогодні можемо запропонувати нашим абонентам надзвичайно зручну послугу – інтернет-оплату за спожиту електроенергію, - роз’яснює нововведення заступник директора зі збуту електроенергії ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Наталія Любич. - Тепер людям не потрібно стояти у чергах до каси, щоб сплатити за електроенергію. Вони можуть зекономити свій час і сили та скористатися новими сучасними технологіями. На разі Інтернет-мережа є доступною для більшості мешканців не лише обласного центру, але й у районах. Сподіваємося, що з часом нашою новою послугою зможуть користуватися навіть у найвіддаленішому селі. Ми віримо, що майбутнє – за дистанційними розрахунками».

Джерело: ВАТ «Прикарпаттяобленерго»