друкувати


Африканську чуму свиней на територію Прикарпаття не допустять

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-01 03:35:36

Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Брус провів семінар-нараду з керівниками свиногосподарств Прикарпаття на базі обласної державної ветлікарні, що у селі Підлужжі Тисменицького району. Учасниками наради були заступники голів районних державних адміністрацій-голови державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при РДА та міськвиконкомах.

Йшлося про виконання заходів з недопущення африканської чуми на територію Івано-Франківської області та вивчення досвіду ліквідації цього захворювання в Російській Федерації. Доповідала начальник відділу протиепізоотичної роботи головного управління ветмедицини в області Марія Княгиницька.

Про виконання попередніх рішень ДНПК при ОДА з профілактики та заходів боротьби з африканською чумою свиней у свиногосподарствах області розповів учасникам зібрання начальник відділення міліції з проведення карантинно- ветеринарних заходів управління МНС України в області Володимир Степуляк .

Зазначалося: в Івано-Франківській області - 75 свиногосподарств. Спеціалізовані свиногосподарства переведені на закритий режим роботи; проводяться перевірки на предмет дотримання діючої інструкції з профілактики та ліквідації африканської чуми свиней. За результатами таких перевірок 11 керівників свиногосподаств оштрафовано та складено 8 приписів.

Інформацію щодо виконання заходів з профілактики африканської чуми свиней заслухано на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА 22 жовтня 2009 року. За невиконання цих рішень матеріали на двох керівників господарств були скеровані в прокуратуру. Спеціалісти ветеринарної медицини області проводять моніторинг серед диких свиней на класичну та африканську чуму. Результат досліджень негативний.

Довідка:
Семінар - нарада з питань запобігання занесення на територію області африканської чуми свиней проводилась на виконання протоколу Державної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 26 травня 2010 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА