друкувати


Прикарпаття: В Надвірній розкрито 6 злочинів, до яких причетні виключно жінки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-01 02:55:07

Співробітники Надвірнянського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, у ці вихідні дні розкрили шість злочинів, до вчинення яких причетні виключно жінки. У п’яти випадках йдеться про крадіжки.

Як виявилося, злочини було вчинено практично за однаковим сценарієм. Зловмисниці вистежували на місцевому продовольчому ринку жінок, які настільки зосереджувалися на покупках, що випускали з уваги власні сумки. Власне, цим й користалися злодійки, викрадаючи у них мобільні телефони. Утім, попри спритність представниць ромської національності, правоохоронці зуміли встановити особи підозрюваних у крадіжках, а відтак і затримати їх. Найстаршій з жінок 32 роки. Свого часу вона притягувалася до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок. Її спільницям 29 та 16 років. У наймолодшої з них є дитина, котрій виповнилося лише 2 тижні, дві інших також народжували місяць-два тому.

Під час проведення обшуків за місцем проживання цих осіб у Болехові оперативники виявили та вилучили мобільні телефони, викрадені у потерпілих. Крім того, правоохоронці мають підстави вважати 29-річну зловмисницю причетною до скоєння пограбування. Як встановлено, вона три тижні тому на цьому ж ринку у райцентрі відкрито заволоділа грошима та документами місцевої пенсіонерки. Тим часом проводиться перевірка щодо участі фігуранток порушених за цими фактами кримінальних справ до інших злочинів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області