друкувати


Податки очима гімназистів Бурштина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-31 11:15:00

Такою була тема пізнавально-розважальної зустрічі учнів 7-А (податкового) класу Бурштинської гімназії з вчителями навчальних закладів Івано-Франківської області, які проходили курсову педагогічну практику з географії та основ економіки.


Присутні мали можливість ознайомитися з податковим класом, історією виникнення податків, перенестися у часи існування Галицько-Волинської держави. За сценарієм учні в костюмах князя Данила Галицького, воєводи Микули, бояр, судді та печатника розіграли сцену сплати податків на Галицьких землях. Гра маленьких акторів нікого не залишила байдужими.

„Старший та молодший науковці”, учні гімназії поділились своїми знаннями з основ податкової системи в Україні.

В зустрічі взяла участь завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Державної податкової інспекції в Галицькому районі Чернецька Леся Михайлівна, яка на постійній читає лекції з основ оподаткування в податковому 7-А (11) класі Бурштинської гімназії. Леся Михайлівна ознайомила слухачів з діяльністю інспекції та основними завданнями, які поставлені перед податковою службою - збільшення надходжень до бюджету, скорочення податкового боргу, виведення із тіні доходів, поліпшення адміністрування податку на додану вартість та податку на прибуток. На завершення вона наголосила, що „де б не пролягали життєві дороги випускників гімназії – студентськими аудиторіями, виробничими цехами чи офісами великих та малих фірм, податкові знання допоможуть їм стати законослухняними громадянами нашої держави”.

Запрошені вчителі були приємно вражені дорослими думками щодо податків, які лунали з дитячих вуст. Головне – учні усвідомлюють, що в недалекому майбутньому саме на них покладатиметься завдання розбудови економіки держави.

Організатор та ведуча цього захоплюючого дійства – вчитель основ економіки Бурштинської гімназії Наталія Ігорівна Головчак. Загалом захід відбувся за сприяла Ольга Миколаївна Олійник – директор гімназії.

Проведення таких заходів спрямоване на виховання високої податкової культури серед молоді- майбутніх платників податків. Адже незабаром випускники гімназії розпочнуть самостійне життя, то ж поняття економіка та податками набудуть для них реальних обрисів.

Джерело: ДПІ в Галицькому районі