друкувати


Місячник Червоного Хреста — у школах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-29 03:00:06

Упродовж квітня-травня, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації, школи району разом з Коломийською організацією товариства Червоного Хреста провели низку заходів.

Розповсюджено марок на 5040 грн. Окрім тематичних годин, конкурсу малюнків, учні активно долучилися до благодійної акції «П’ять картоплин». Зібрані овочі, зокрема, 6141 кг картоплі, фрукти, крупи, макаронні вироби, цукор, консерви було роздано ветеранам та учасникам Великої Вітчизняної війни, воїнам ОУН-УПА, одиноким малозабезпеченим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, інвалідам, хворим на туберкульоз і СНІД, у Коршівський та Ковалівський геріатричні будинки, Отинійську райлікарню, стаціонар №1 КФПД (с. Ценява) для хворих на туберкульоз, а також у Коломийську організацію товариства Червоного Хреста.

Для підопічних Коршівського та Ковалівського геріатричних будинків з ініціативи учнівських організацій Коршівської, Ліснохлібичинської, Черемхівської, Лісківської, Жукотинської, Нижньовербізької, Мишинської, Ковалівської, Великоключівської шкіл проведено концерти.

На знак подяки Коломийська організація товариства Червоного Хреста для учнів шкіл району провела навчальний семінар «Сторінками історії Червоного Хреста», для найактивніших — організує перегляд вистави Коломийського драмтеатру. А з першого вересня одна з учениць шкіл району, дитина-сирота, як планується, отримає змогу безкоштовно навчатися медсестринської справи.

Автор: Любов УГРИНЧУК, головний спеціаліст Коломийського райвідділу освіти

Джерело: Газета «Вільний Голос»