друкувати


Планшетний комп'ютер Apple iPad виходить у продаж у дев'яти нових країнах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-28 12:45:19

Планшетний комп'ютер Apple iPad виходить у продаж у дев'яти нових країнах. Небувало великий ажіотаж припав на флагманський магазин Apple в Токіо, перед яким в очікуванні відкриття вишикувалася черга завдовжки 800 метрів приблизно з 1,2 тис. покупців.

Як вважають аналітики, продажу iPad на іноземних ринках як мінімум будуть не менше американських.

У США з 3 квітня корпорація продала вже мільйон планшетів, що перевищило найсміливіші прогнози. Попит був таким високим, що компанія була змушена відкласти на місяць початок продажів за межами США.

Вартість моделі з підтримкою Wi-Fi і 16 ГБ вбудованої пам'яті в Японії становить приблизно 537 доларів, в Австралії - 533. Для порівняння, в США вартість цієї ж моделі складає 499 доларів. Сьогодні планшет також надходить в продаж в Італії, Німеччині, Франції, Канаді, Іспанії, Швейцарії та Великобританії.

Нагадаємо, що Apple стала найдорожчою IT-компанією в світі. За капіталізацією вона обійшла Microsoft, - ринкова вартість всіх акцій Apple до кінця торгової сесії 26 травня склала 222 070 000 000 доларів, а Microsoft - 219,18 млрд.

В останні кілька років Apple переорієнтувала свій бізнес з виробництва комп'ютерів на продаж мобільних пристроїв і додатків до них.

Джерело: ТСН.ua