друкувати


Самовільно «удосконалена» зброя – поза Законом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-28 03:30:54

Упродовж останнього тижня працівники міліції Івано-Франківщини тричі вилучали з незаконного обігу вогнепальну зброю. У двох випадках міліціонери виявляли у мешканців краю обрізи мисливських рушниць.

Зокрема, кілька днів тому співробітники рогатинської міліції затримали жителя обласного центру, який з вогнестрілом приїхав у село з’ясовувати стосунки з колишньою дружиною. Ще одного новоявленого власника рушниці з укороченим стволом учора викрили в Галицькому районі. З’ясувати, для чого 36-річному жителеві одного з сіл району така зброя слід обов’язково. Адже встановлено, що чоловік придбав її зовсім нещодавно в односельчанина. Його особу також вже встановлено. Звідки у раніше судимого 55-річного чоловіка обріз рушниці також належить встановити слідству.

Третій факт було зафіксовано тиждень тому в Івано-Франківську. Міліцейський патруль уночі затримав 34-річного місцевого жителя, який розгулював містом з пістолетом травматичної дії. Жодних документів на зброю та її носіння у чоловіка не виявилося. Утім, їх і не могло бути, оскільки засіб переобладнаний для стрільби бойовими набоями.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області