друкувати


Василь Попадюк: Класична школа скрипки найкраща в Україні та Росії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-27 05:53:28

Музичний гурт «Papa Duke» з канадського міста Торонто виступить 28 травня з концертом в обласному центру Прикарпаття.

В своїх виступах гурт поєднує народні мотиви різних країн з різними стилями музики, такими як: джаз, рок, латіно та циганський стиль. «У нас в групі, - зазначив під час сьогоднішньої прес-конференції фронтмен гурту Василь Попадюк, - є представники усіх цих жанрів. Тож гурт нагадує український борщ. В той же час ми не монтуємо вже існуючі мелодії, а завжди робимо власне бачення національних мотивів і все пропускаємо через себе».

В.Попадюк – скрипаль. Скрипаль як у своєму гурті, так і за освітою, яку здобув на своїй українській Батьківщині. Щиро визнає, що класична школа скрипки є найкращою саме в Україні та Росії, тому що, за його словами, у нас, в Україні, вчаться ті, хто має здібності, а там, за кордоном, – ті, хто може заплатити. В цьому школа скрипки схожа до школи балету. Зі слів музиканта, йому подобається працювати з оркестром, хоча він вже отримав пропозицію зіграти в лютому наступного року в парі з одним з відомих піаністів.

Концерт в Івано-Франківську відбудеться в рамках міжнародного турне групи. Зі слів В.Попадюка, в кожній країні його гурт в якості подарунку виконує одну-дві композиції на національні мотиви її народу.

Автор: Сергій БІЛИЙ