друкувати


Поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-27 03:45:15

3-5 вересня 2010 року в місті Чернівці проходитиме перший Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ». Його учасниками стануть видатні поети з України та трьох німецькомовних країн – Австрії, Німеччини та Швейцарії. Відповідно, тема фестивалю – німецькомовна та українська поезія.

Проект відбувається за інформаційного сприяння МО «Дзиґа» та літературної каварні «КАБІНЕТ».

На гостей фестивалю чекає насичена програма, яка складається з поетичних читань, винно-поетичних та сигарно-поетичних дискусій, перекладацьких семінарів, концертів класичної музики, мистецьких експозицій, екскурсій та вечірок електронної музики. Окремо діятиме молодіжна сцена поезії та відеопоезії - трибуна перспективних молодих українських поетів.

Детальніше з програмою та учасниками фестивалю можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю – www.meridiancz.com

Фестиваль стане своєрідним триденним екскурсом в історію поетичних Чернівців, з імпровізованими зупинками на місцях проведення заходів. А це - просторі зали та тераси архітектурних шедеврів, старовинні дворики, площі, сквери та нічні клуби.

В нічний час на гостей фестивалю чекають вечірки «Електропоезії». Це своєрідний синтез електронної музики, у виконанні законодавців європейської клубної сцени, та поезії учасників фестивалю.

У ході фестивалю щоночі діятиме відеоінсталяція «Темпль» - перетворення кінотеатру «Чернівці» на синагогу «Темпль» з допомогою світлової проекції. Берлінська VJ-група поверне старовинній синагозі її первинний вигляд.

Також в рамках фестивалю діятиме перекладацький семінар за участю відомих українських  перекладачів. Вірші поетів-учасників будуть перекладені обома мовами та виданні окремою збіркою.

«MERIDIAN CZERNOWITZ» пройде з ініціативи ГО «Культурний Капітал».

При підтримці Німецького культурного центру Goethe-Institut Ukraine, швейцарського культурного фонду «Pro Helvetia Warszawa», Австрійського культурного форуму, Міжнародного Фонду «Відродження», міської влади м.Чернівці та інших.