друкувати


Питання членства України в НАТО знімається з порядку денного

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-27 07:00:08

Україна продовжуватиме розвивати відносини з НАТО, але питання про членство в цій організації знімається з порядку денного. Про це 27 травня в Києві заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Грищенко нагадав, що ідея членства України в Альянсі не користується підтримкою більшості українців і деструктивно впливає на ефективність зовнішньої політики України.

Враховуючи це, сказав Грищенко, Україна продовжуватиме розвивати свої відносини з Альянсом, але питання про членство наразі знімається з порядку денного. За словами міністра, саме такий підхід найбільше відповідає сучасному стану речей.


Як відомо, у НАТО назвали "безпрецедентною" ситуацію з Україною, яка виконує Річну національну програму підготовки до вступу в Альянс, але не має наміру отримати членство в ньому.

Президент Віктор Янукович неодноразово заявляв, що Україна має намір отримати позаблоковий статус і не приєднуватися до жодних військових альянсів, зокрема до НАТО.

Таким чином, Україна змінила зовнішньополітичну орієнтацію президента Віктора Ющенка, спрямовану на вступ до НАТО. В той же час, євроінтеграцію нова влада вважає своїм пріоритетом.

Джерело: ТСН.ua