друкувати


Я.Петрів: Державне управління і держслужба потребують модернізації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-26 07:15:33

25 травня начальник Управління державної служби Головного управління держслужби України в Івано-Франківській та Чернівецькій областях Ярема Петрів провів прес-конференцію щодо необхідності модернізації державного управління та зміни якості кадрової політики.

За його словами, 20 травня відбулася прес-конференція керівництва Головдержслужби на тему «Модернізація державного управління та державної служби: крок до демократичного управління» на якій зазначалося:перед Україною стоять складні завдання подолання кризових явищ в економіці, ключем до розв’язання яких є проведення системних реформ, насамперед, модернізації державного управління та зміни якості кадрової політики.

Серед пропозицій Головдержслужби – модернізація системи центральних органів виконавчої влади; модернізація системи державної служби; професійний розвиток державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; розвиток вищого корпусу державної служби; врегулювання конфлікту інтересів та запобігання корупції та впровадження електронного урядування.

По кожному із зазначених напрямів Головдержслужбою не лише обґрунтовано необхідність змін і запропонований алгоритм дій уряду, а й підготовлені проекти нормативно-правових актів, які забезпечать швидкий і ефективний рух по шляху модернізації урядової машини.

Модернізація системи центральних органів виконавчої влади передбачає зокрема наближення надання державних послуг до споживача та скорочення контрольно-наглядових функцій.

Ярема Петрів зауважив, що питання професійного розвитку державної служби та служби в органах місцевого самоврядування значною мірою відбувається за сприяння облдержадміністрації.

Протягом останнього часу на Прикарпатті підготовлено 600 магістрів державної служби, більшість з яких працює на теренах області.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА