друкувати


Військова прокуратура бореться з порушниками екології на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-26 10:00:56

Військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області розпочали перевірки військових частин, розташованих на Прикарпатті.

- Мета цих перевірок - встановити, наскільки командири частин дотримуються букви закону, скерованого на збереження навколишнього середовища, - розповів військовий прокурор Івано-Франківського гарнізону полковник юстиції Михайло Олейняш. – Адже, крім підтримання високої боєготовності командири частин мають піклуватись і про те, щоб були виконані всі норми екологічної безпеки.

Загалом, військові частини, що знаходяться на Прикарпатті, відзначались високою культурою стосовно екологічних норм. І тому стихійне сміттєзвалище на території однієї з авіаційних частин в Коломиї стало для перевіряючих неприємним сюрпризом. Гора твердих побутових відходів біля задньої стіни парку бойових машин стала причиною прокурорського припису. І якщо командир частини негайно на вживе заходів для ліквідації цього смітника, то йому загрожує значний штраф та дисциплінарне покарання. Зараз подібні перевірки проводяться в інших частинах області. На особливому контролі військової прокуратури знаходиться дотримання норм закону при вивозі меланжу.

Автор: Андрій ВЕЛИЧКО, заступник військового прокурора Івано-Франківського гарнізону