друкувати


Жителям села Воскресинців на Коломийщині не загрожує небезпека

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-21 05:00:30

Катастрофічна повінь, яка сталася 23-27 липня 2008 року в шести західних областях України, спричинила масштабні руйнування та пошкодження значної кількості не лише житлових будинків, а й мостів та переходів.


Великих руйнувань зазнали населені пункти Коломийського району. Серед них – село Воскресинці. Через брак коштів в селі торік було припинено будівництво пішохідного моста через річку Прут. Жителям села доводилось добиратися збудованим тимчасовим пішохідним переходом через річку в селі Воскресинці, який з’єднує присілок Запруття з основною частиною села.

Інтенсивні дощові опади 18-19 травня цього року зруйнували підхід до тимчасового пішохідного переходу, внаслідок чого жителі присілка Запруття залишилися відрізаними від основної частини села Воскресинці. Без продуктів першої необхідності залишилось 55 жителів, в тому числі 10 дітей.

До осіб, що просили допомоги на іншому кінці берега, відгукнулася Коломийська районна державна адміністрація. Голова районної державної адміністрації Михайло Негрич розпорядився виділити кошти з матеріального резерву райдержадміністрації для забезпечення вказаних жителів продуктами першої необхідності.

Групою рятувальників, якою керував начальник Коломийського районного управління ГУ МНС в Івано-Франківській області Ігор Вацик, в присілок Запруття переправлено катамараном продукти першої необхідності.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА