друкувати


На Прикарпатті побував Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-21 09:57:29

20 травня Івано-Франківську область відвідав з робочим візитом Міністр внутрішніх справ України генерал-майор Анатолій Могильов. В ході візиту чиновник провів розширену нараду за участю керівників функціональних підрозділів УМВС, під час якої підбив підсумки оперативно-службової діяльності управління за 4 місяці поточного року.

Міністр наголосив на тому, що на сьогоднішній день кардинально змінений підхід до оцінювання продуктивності роботи співробітників міліції. Критерієм оцінки є не відсоток розкриття злочинів, а кількість розкритих кримінальних справ по відношенню до кількості співробітників підрозділів УМВС. На думку А.Могильова, такий підхід дозволить уникнути негативного явища так званої латентної злочинності, коли заяви громадян про злочини свідомо не реєструються співробітниками міліції, оскільки це може зменшити процент розкриття. В зв’язку з цим, зі слів міністра, усі заяви та звернення мають реєструватись і розглядатись по суті. Це підвищить рівень довіри населення до органів МВС і забезпечить виконання одного з фундаментальних принципів кримінального права – невідворотності покарання за вчинення злочину. «Кожна заява від людини про злочин чи правопорушення, – зазначив пан Могильов, – має стати сигналом до дії, спрямованої на розкриття злочину або профілактику протиправного діяння.

Змінився підхід і до оцінювання діяльності підрозділів ДАІ. Відтепер критерієм оцінки співробітників автоінспекції буде не кількість складених протоколів, а кількість ДТП.

Що ж до платних служб МВС (ВГІРФО, дозвільна система тощо), то їх діяльність, на переконання головного міліціонера має бути максимально зручною для людей, максимально оптимізованою, з мінімумом бюрократичних процедур.

Анатолій Могильов також поклав квіти до пам’ятника співробітникам органів МВС, що загинули при виконання службових обов’язків.

Автор: Сергій БІЛИЙ