друкувати


На Прикарпатті завершується таборування учнів старших класів ЗОШ та профтехучилищ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-20 08:30:39

На Прикарпатті доходить до свого логічного завершення триденне таборування учнів старших класів середніх загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних училищ.


На сьогодні 7 тисяч 647 юнаків та дівчат приступили до виконання вправ зі стрільби бойовими набоями з автомату Калашникова. Спеціально для цього в кожному районі області їх вивезли на спеціально обладнані полігони та стрільбища, а також забезпечили стрілецькою зброєю та бойовими набоями. Всього прикарпатські юнаки та юнки розстріляють 68 тисяч 823 патрони.

- Відповідно до програми навчальних стрільб по якій навчаються наші діти кожен з присутніх отримує по дев’ять бойових набоїв, - розповів військовий комісар коломийського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Олег Пархоменко. - Головна мета цього заходу полягає в тому, щоб кожен юнак потримав в руках бойову зброю. Відчув, що таке постріл, і як «живе» автомат. Ми не ставимо собі за мету щоб всі вони відразу попали у ціль, головне щоб вони не боялись зброї, звуку вистрілу. Та отримали позитивні враження.

А вражень було чимало. Адже діти поставились до стрільби, як до своєрідної посвяти у чоловіки.

- Я вперше в житті тримав в руках справжній, не навчальний автомат, і я вперше стріляв справжніми бойовими патронами, - поділився враженнями учень 11 класу коломийської школи №4 Костянтин Боровик. – Я навіть не знаю, як це передати словами. Адже я бачив як летять мої кулі, і мені навіть здалось, що я попадав у мішень. Після цього я змінив своє ставлення до армії. І думаю, що бути військовим – круто.

Під час стрільби, офіцерами Івано-Франківського обласного військового комісаріату було приділено багато уваги заходам безпеки. Зі всіма дітьми було проведено додаткові інструктажі. А біля кожного з стріляючого постійно знаходився досвідчений інструктор, який слідкував за всіма діями хлопця. Крім цього на кожній ділянці стрільби було організовано чергування швидкої медичної допомоги.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України