друкувати


В Івано-Франківську відбудеться семінар Європейської мережі кулінарної спадщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-20 01:30:22

Сьогодні в Івано-Франківську відбудеться установчий семінар «Івано-Франківська область у фокусі Європейської мережі кулінарної спадщини».

У програмі – презентація та обговорення діяльності Європейської мережі кулінарної спадщини у контексті промоції гастрономії регіонів-партнерів, а також нових можливостей у просуванні місцевих продуктів харчування та кулінарних традицій Прикарпаття.

Такі можливості для представників агропромислового комплексу, виробників і переробників екологічно чистих продуктів харчування, рестораторів і місцевих торгових продовольчих мереж з’являться після приєднання Івано-Франківської області до Європейської мережі кулінарної спадщини.

Під час презентації Європейської мережі кулінарної спадщини та її регіональних представництв запланована дискусія щодо використання кулінарної спадщини у туристичній галузі, про переваги від приєднання Івано-Франківської області до цієї мережі.

Учасниками семінару будуть європейські експерти – головний координатор мережі Ян Хансон (Швеція) та представник мережі Ігор Марек Гутнікевич, директор Бюро якості і регіональних марок Маршалковського уряду Вармінсько-Мазурського воєводства в Ольштині (Польща).

Європейська мережа регіональної кулінарної спадщини за 15 років своєї діяльності об’єднала понад 300 підприємств та організацій з 20 регіонів Європи. Особливістю мережі є членство регіону, а не країни. Мережа ставить перед собою такі цілі, як збільшення можливостей окремих підприємств; інтенсивний обмін знаннями між учасниками та підприємствами; рекламування регіональних продуктів харчування та регіонів-учасників.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК