друкувати


Весняно-польові роботи на Івано-Франківщині на стадії завершення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-20 12:45:36

Весняно-польові роботи на Івано-Франківщині на стадії завершення. Охорона праці сільських трудівників-вагомий аргумент, як безпечного їх проведення, так і хорошого врожаю.

Як свідчить статистика, на підприємствах агропромислового комплексу України зпочатку року травмовано понад 200 працівників.

Основними причинами нещасних випадків із смертельним наслідком є не виконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення Правил дорожнього руху та вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів.

Серед загиблих найбільше водіїв транспортних засобів.

Враховуючи проведення весняно-польових робіт вкрай необхідно звернути увагу керівникам підприємств агропромислового комплексу на створення безпечних і здорових умов праці, на зниження нещасних випадків на виробництві, зокрема, на Івано-Франківщині.

В першу чергу потрібно проводити для працівників навчання та відповідні інструктажі з питань охорони праці, медичні огляди, забезпечувати їх засобами індивідуального та колективного захисту, спецодягу, слідкувати за справним станом сільськогосподарської техніки та вчасно здійснювати їх ремонт, належно зберігати та використовувати отрутохімікати.

Джерело: Територіальне управління держгірпромнагляду