друкувати


Якщо вам пропонують майже новий мобільний телефон за «смішною» ціною – уникніть цієї спокуси

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-20 11:05:31

Якщо вам пропонують придбати майже новий мобільний телефон за «смішною» ціною – уникніть цієї спокуси. Адже надалі вам доведеться відчути подвійне розчарування.

Витрачена на випадкову покупку сума не повернеться, а стільниковий телефон доведеться віддати його законному власникові. До того ж, матимете неприємні клопоти, пов’язані з необхідністю давати пояснення міліції, а згодом і суду з приводу обставин покупки. У подібну ситуацію кілька днів тому потрапив житель Івано-Франківська, якому «пощастило» купити в невідомої особи мобільний телефон лише за 200 гривень. Покупець охоче розлучився з цією сумою, адже вартість телефону такої моделі у спеціалізованій крамниці сягає 3 тисяч гривень. На жаль, «подарунок» долі виявився предметом звичайної крадіжки.

Оперативники карного розшуку Вовчинецького відділення міліції затримали 31-річного івано-франківця за обґрунтованою підозрою у скоєнні крадіжок. Власне, ця особа й була тим продавцем, що пропонував дорогий телефон за дешевою ціною. Наприкінці квітня зловмисник поцупив мобільник зі столу в магазині, скориставшись необачністю продав чині. Насьогодні задокументовано причетність затриманого до вчинення ще двох крадіжок саме з приміщень крамниць. В обидвох випадках злодій викрадав гроші практично на очах потерпілих продавців, зайнятих безтурботними розмовами. Халатність однієї з жінок призвела до того, що з шухляди столу зловмисник викрав 5 тисяч гривень. Натомість продавець іншого магазину позбулася жіночої сумки з гаманцем, в якому було 130 гривень.

Наводячи ці прикрі факти, звертаємо увагу персоналу крамниць на необхідності не легковажити, а бути уважнішими на робочому місці і не створювати умов для скоєння крадіжок, котрих можна було уникнути.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області