друкувати


Терористи – не пройшли, пожежу загасили, витік меланжу – локалізували

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-20 10:30:44

Сьогодні, на базі зберігання ракетного пального поблизу Ценжева, що у Івано-Франківську завершились дводенні навчання з протидії терористичним нападам.

Під час навчань військовослужбовці частини, під орудою командира підполковника Андрія Кухарця, вдосконалили свої навички з відбиття озброєного нападу на частину, гасіння пожеж та надання першої медичної допомоги пораненим. Особлива увага була скерована на дії спеціальних підрозділів, під час можливого витоку меланжу з резервуарів, його локалізації та очистки території. Навчання проводились як вдень, так і вночі. При цьому особовий склад частини не знав сценарію розвитку подій, всі ввідні та вказівки контролюючих офіцерів зі штабу Західного Оперативного Командування були для них цілковитою несподіванкою.

– Я повністю задоволений результатами, – підсумував керівник навчань заступник командувача оперативного командування з логістики – начальник логістики Західного Оперативного Командування генерал-майор Сергій Ніколаєв. – Всі підрозділи продемонстрували високий вишкіл. І це на тлі позавчорашнього відвантаження меланжу. Що казати, прикарпатці молодці! І сумлінно виконують поставлені перед ними завдання, і у разі чого можуть впоратись з нештатними ситуаціями.

Нагадаємо, що зараз, на території бази зберігається 480 тон ракетного окислювача меланж, який буде вивезено для утилізації до Російської Федерації у червні цього року. Меланж токсична речовина, і пролив на ґрунт навіть незначної її кількості може призвести до важких наслідків. Однак, за все існування частини незалежними та державними екологічними службами не було зафіксовано жодного порушення екологічної обстановки військовослужбовцями.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України