друкувати


ГПУ обіцяє ретельно вивчити всі подробиці скандалу з димовими шашками і бійкою у стінах парламенту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 05:45:02

Генпрокуратура розслідує всі епізоди скандального засідання Верховної ради 27 квітня, у тому числі зазначені в зверненні депутата Геннадія Москаля. Про це повідомила журналістам заступник генпрокурора Тетяна Корнякова.

"Наскільки мені відомо, у прокуратурі міста Києва вивчаються всі епізоди. Я знаю, що там є епізоди щодо звернення Москаля. Він там ще 17 прізвищ назвав. Буде вивчений кожен момент", - відзначила Корнякова.

Водночас, відповідаючи на уточнююче питання журналістів, чому Генпрокуратура порушила кримінальні справи щодо депутатів від НУ-НС Андрія Парубія і Юрія Гримчака, Корянкова сказала: "Чому ці двоє? Напевно, у результаті ретельної перевірки".

Крім того, вона підкреслила, що остаточне рішення по цій справі буде прийнято у Верховній раді і саме парламентом буде розбиратися з усіма матеріалами.

Напередодні опозиційний міністр внутрішніх справ Москаль заявив, що не розуміє, чому за тілесні ушкодження депутатів від БЮТ і НУ-НС не порушені кримінальні справи проти нардепів-регіоналів.


Нагадаємо, 14 травня у Верховну раду надійшло подання Генеральної прокуратури про надання згоди парламентом на притягання до кримінальної відповідальності народних депутатів від фракції НУ-НС Андрія Парубія і Юрія Гримчака у зв'язку з подіями в парламенті 27 квітня. Генпрокурор Олександр Медведько підтримав це уявлення.

15 травня, Гримчак отримав в прокуратурі Києва копію ухвали про збудження проти нього кримінальної справи і вирішив оскаржити відповідне рішення прокуратури.

Тим часом, в БЮТ заявили, що опозиція вимагатиме притягання до відповідальності двох народних депутатів від Партії регіонів - Василя Стельмашенко і Андрія Пінчука. А прокурор Києва Юрій Ударцов пообіцяв, що всі учасники зіткнень у Верховній раді 27 квітня притягатимуть до відповідальності, незалежно від партійної приналежності.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Гримчака і Парубія за фактом незаконного впливу на голову Верховної ради і народних депутатів під час ратифікації угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Джерело: ТСН.ua