друкувати


У Західних областях інтенсивні опади спричинили підтоплення житлових будинків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 11:45:13

Сильні опади на заході України призвели до підтоплення низки територій. Станом на ранок 19 травня залишаються підтопленими райони Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Як повідомили в прес-службі МНС, у цих областях протягом 15-17 травня інтенсивні опади та шквалисті пориви вітру призвели до формування швидкоплинних дощових потоків і через захаращеність потічків, придорожніх канав та кюветів сталося підтоплення приватних садиб, сільськогосподарських угідь, житлових будинків, пошкодження автомобільних мостів.

На сьогоднішній ранок у Закарпатській області затоплено 303 присадибних ділянки та 1 тис. 850 га сільськогосподарських угідь.

У Львівській - 33 підвальні приміщення житлових будинків; 9 присадибних ділянок у м. Городок; 140 га сільськогосподарських угідь у Мостиському районі.

Залишаються пошкодженими автомобільний міст (рух транспортних засобів заборонено) на автодорозі місцевого значення через потічок та пішохідний міст через річку Вирва у м. Добромиль Старосамбірського району.

На трьох ділянках зруйновано близько 500 м берегів річки Вирви у Старосамбірському районі, що у подальшому, відзначають в МНС, загрожує руйнуванням господарських будівель населених пунктів.

В Івано-Франківській області затоплено 16 підвальних приміщень житлових будинків, в тому числі в Івано-Франківську – 6; 8 господарств; 25 присадибних ділянок; 31,25 га сільськогосподарських угідь.

До ліквідації наслідків стихії залучено 300 осіб та 70 одиниць техніки.

Як повідомлялося, Центральна та Східна Європа потерпає від сильних злив, які призвели до повеней у кількох країнах. На півночі Угорщини було евакуйовано більше двох тисяч людей. У Чехії Більше 10 тисяч будинків залишилися без електрики через дерева, які впали на лінії електропередач у результаті шквальних поривів вітру. Від повеней також постраждали південні райони Польщі та центральні області Словаччини.

Джерело: ТСН.ua