друкувати


Івано-франківцям запропонували заквітчати свої балкони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-19 04:00:51

Ми народилися і живемо у своєму місті, ми любимо Івано-Франківськ, відчуваємо відповідальність за його майбутнє, - так сформулювала свій девіз група івано-франківських бізнесменів, що виступили з ініціативою проведення в обласному центрі Прикарпаття конкурсу на найкраще заквітчення балконів та зовнішніх підвіконь під назвою «Місто квітів».


«Ми усіма силами намагаємося зробити наше місто красивішим і яскравішим, - розповідає «Експресу» один з організаторів конкурсу Олег Наворенський, - Крім того, так ми зможемо звернути увагу громадськості на екологічні питання. Якщо ми спонукаємо людей до свідомого озеленення, то це буде краще, ніж озеленювати місто в наказовому порядку».

Конкурс проходитиме з 17 травня по вересень цього року. Взяти участь в ньому зможе кожний, хто зареєструється і захоче прикрасити свій балкон чи зовнішнє підвіконня яскравими барвами живих квітів. Оцінювати учасників буде поважне журі у складі організаторів конкурсу, представників ЗМІ та місцевої влади. Переможець конкурсу в якості приза отримає ноут-бук.

«Добре, коли в місті розвивається соціально орієнтований бізнес, - зазначає заступник Івано-Франківського міського голови Зінаїда Федорук, - коли бізнесмени думають не тільки про прибутки і робочі місця, а й про екологію, добробут міста. Цей конкурс стане ще одним кроком до зміцнення громади Івано-Франківська, оскільки люди будуть спілкуватись, обмінюватись рослинами та досвідом».

Певний символізм організатори конкурсу вбачають також в тому, що його проведення співпадає з «Зеленими святами».

Автор: Сергій БІЛИЙ