друкувати


У ВР внесено подання про позбавлення депутатських повноважень А.Парубія та Ю.Гримчака

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-17 10:26:29

У Верховну раду внесено подання про позбавлення депутатських повноважень членів фракції НУ-НС Андрія Парубія та Юрія Гримчака. Проти народних обранців порушено кримінальну справу за участь в дебоші, який стався у стінах ВР під час ратифікації угоди про базування Чорноморського флоту РФ.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що його фракція (172 депутати) проголосує за позбавлення опозиційних депутатів повноважень. Судячи з усього, набереться і 226 голосів - тим паче, що опозиція зі своїми яйцями того дня серйозно насолила і спікерові Володимиру Литвину, нагадує видання "Сегодня".

Як повідомлялося, 27 квітня у ВР під час розгляду питання про ратифікацію угоди щодо продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України у сесійній залі парламенту сталися зіткнення між депутатами, а також було застосовано димові шашки, у президію, де перебував спікер Володимир Литвин, кидали яйця.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом хуліганства, вчиненого групою окремих народних депутатів України.

14 травня прокуратура повідомила про порушення кримінальної справи проти народних депутатів Юрія Гримчака та Андрія Парубія, яких звинувачують в киданні димових шашок.

Їм інкримінується стаття 344 Кримінального кодексу - перешкоджання діяльності державного діяча. По ній "шашкістам" загрожує до 5 років в'язниці. Гримчак і Парубій вже назвали те, що відбувається фарсом і політичними репресіями.

Джерело: ТСН.ua