друкувати


В містах України пройдуть Європейські паради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-15 01:00:45

З ініціативи ВМГО «Європейська молодь України» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва Європейського Союзу в Україні в ряді міст нашої держави протягом травня – червня поточного року пройдуть Європейські паради, присвячені Дням Європи в Україні.

Про це повідомила прес-служба українського представництва Міжнародного фонду «Відродження».

Метою акції буде акцентувати увагу на євроінтеграційних пріоритетах України, стимулювати громадянську активність українців, поінформувати наших громадян, насамперед молодь про процес становлення і розвитку ЄС, а також налагодження контактів між Україною та Євросоюзом.

Перший такий парад відбудеться в м.Києві 15 травня. В урочистій ході, яка пройде центральними вулицями столиці (вул. Богдана Хмельницького, Володимирська, Хрещатик) візьмуть участь посол ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра, виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький, посли держав-членів ЄС. Учасники параду пронесуть прапори 27 держав-учасниць ЄС, продемонструють мешканцям та гостям столиці театралізовані виступи та дійства, як-от: театр на ходулях, виступи барабанщиць,ролерів та велосипедистів.

23 травня Європейський парад пройде в Миколаєві, 29 травня – в Севастополі. В Західній Україні естафету Днів Європи прийматиме Львів, де парад відбудеться 13 червня.

Підтримку проведенню Європейських парадів надали також Віце-прем’єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко, Громадська експертної рада при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, Координаційне бюро з євроінтеграції при Кабінеті Міністрів України, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, місцеві органи виконавчої влади, Європейський Молодіжний Парламент – Україна, а також – посольства країн-членів ЄС.

Автор: Сергій БІЛИЙ