друкувати


Запис прес-конференції Beatles від 17 серпня 1966 року буде продано на аукціоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-14 03:00:06

Запис пресової конференції легендарного британського квартету Beatles від 17 серпня 1966 року буде продано на аукціоні в Лос-Анджелесі. Очікується, що магнітна стрічка може принести власникові до 25 тисяч доларів.

Бітломани з нетерпінням чекають на аукціон Bonhams and Butterfields, який має відбутися 13 червня в Лос-Анджелесі. Адже на стрічках міститься запис пресової конференції, на якій нині покійний Джон Леннон робить свій відомий коментар щодо Ісуса Христа.

«Ці плівки пролежали у шухляді понад сорок років, – каже британський музичний оглядач Пол Сміт. – У той час це інтерв’ю викликало великі суперечки. Адже Леннон заявив, що група «Бітлз» більш популярна, ніж Ісус Христос! Записи зробив молодий фоторепортер – фан «Бітлз» у готелі King Edward у Торонто. Там тоді відбувалася прес-конференція групи».

На плівці чути, як Леннон і Пол МакКартні жартують щодо того, скільки часу проіснує їхня команда. Леннон, зокрема, каже: «Звичайно, ми не ходитимемо, взявшись за руки, завжди». А МакКартні йому підіграє: «Ви ж розумієте, що це було б дещо соромно у 35-річному віці».

Записи – унікальні

Незважаючи на те, що преса широко повідомляла про коментарі членів групи на тій пресовій конференції, вважається, що це – єдиний її запис, який зберігся. Як сказала представник аукціону Bonhams and Butterfields, ми знаємо, що «Бітлз» говорили того дня, але ніколи цього не чули на власні вуха.

Власник стрічок намагався їх продати того ж таки 1966 року, але ніхто не вважав їх тоді за щось надто важливе.

Записи пресової конференції «Бітлз» будуть лише часткою аукціону, на якому продаватимуть також рідкісний малюнок для мультфільму Волта Діснея 1940 року «Піноккіо» та білі рукавички з фальшивими діамантами Майкла Джексона. Очікується, що виручка за малюнок сягне 40 тисяч доларів, а за рукавички – близько 15 тисяч доларів.

Автор: Олекса СЕМЕНЧЕНКО
Джерело: Радіо Свобода