друкувати


Книгарня «Є» запрошує на презентацію роману С.Процюка «Троянда ритуального болю»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-13 04:25:47

Книгарня «Є» запрошує на презентацію роману Степана Процюка «Троянда ритуального болю», яка відбудеться 13 травня.

Початок – о 18.00.

Книга «Троянда ритуального болю» присвячена життю і творчості одного з найгеніальніших українських письменників — Василя Стефаника. Роман Степана Процюка відтворює основну біографічну канву, але особливо цінними і цікавими є внутрішні переживання Стефаника, які вдало зобразив автор.

Цей психобіографічний роман є історією загадкового внутрішнього світу і харизми Василя Стефаника. Його манила й переслідувала троянда — символ життя і смерті. Ритуалом власної творчості він прагнув подолати трагізм і суперечності буття. У його житті і творчості чорне та біле, нехтуючи безпекою, часто опинялися  поруч.

«Троянда ритуального болю» Степана Процюка — психоаналітичні версії історії загублених кохань, письменницьких страждань, палітра символів, дослідження творчого мовчання як втечі від перевтоми.

Степан Процюк народився 13 серпня 1964 року на Львівщині. Закінчив Івано-Франківський педагогічний інститут та аспірантуру Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України в Києві. Кандидат філологічних наук. Викладач української літератури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Поет, прозаїк, есеїст.

У творчому доробку Степана Процюка – 17 книг. Серед них – книги психоаналітичної есеїстики «Канатоходці» та «Аналіз крові», за які письменникові колеги величають Степана Процюка «душезнавцем».