друкувати


На Прикарпатті під соціальним супроводження перебуває 58 прийомних сімей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-13 01:45:25

13 травня 2010 року Івано-Франківським обласним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді буде проведено семінар-навчання на тему: «Створення і забезпечення функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу» для спеціалістів мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В області під соціальним супроводження перебуває 58 прийомних сімей (72 дітей) та 2 дитячі будинки сімейного типу (15 вихованців).

З метою створення та ефективного здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу на семінарі будуть розглянуті питання:

1. Аналіз стану роботи у І кварталі 2010 року мережі районних, міських, селищного центрів СССДМ області щодо сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інформації про ефективність функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

2. Відвідування прийомної сім’ї/дитячого будинку сімейного типу – основна форма роботи соціального працівника під час здійснення соціального супроводження. Взаємодія центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з суб’єктами, які здійснюють соціальну роботу з прийомними сім’ями, дитячими будинками сімейного типу.

3. Методичні рекомендації щодо заповнення плану соціального супроводження прийомної сім’ї/дитячого будинку сімейного типу, ведення щоденника роботи та картки здійснення супервізій.

4. Аналіз окремих випадків соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Джерело: Управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА